ООН алармира: Промяната в климата е налице, затоплянето се ускорява

Доклад в 42 страници изследва промените, предизвикани от човека
25 сеп 2019 22:58,
38
ООН алармира: Промяната в климата е налице, затоплянето се ускорява
Снимка: БТА

Дни, след като милиони протестиращи срещу климата призоваха за международни действия, а световните лидери разговаряха по темата по време на срещата на върха на ООН по въпросите за климата, организацията предупреждава, че е необходимо междуправителствено сътрудничество в глобален мащаб, което да се справи с настъпването на промяната, която вече е започнала, съобщава Bloomberg.

Още по темата

Това е заключение от последния доклад в обем от 42 страници за промените, предизвикани от човека в световните океани и полярните региони.

Човекът е виновен за обширното намаляване на заледените райони с топящи се ледници, намалена снежна покривка и повишаване на температурите. Някои от тези промени могат да се окажат необратими в измерими от човешка гледна точка мащаби от време, посочват авторите на доклада, които са над 100 от 36 държави.

Океаните се затоплят непрекъснато от 1970 г. насам, поглъщайки повече от 90% от допълнителната топлина, която се задържа в атмосферата. Скоростта на това затопляне се е удвоила от 1993 г. насам. Океаните стават по-кисели и губят кислород, което може да застраши морските екосистеми. Морските животни и растения променят местообитанието си, тъй като температурата, киселинността и солеността се променят. Това от своя страна оказва негативен ефект върху страните, които разчитат на риболова за изхранване и търговия.

Още по темата четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: глобално затопляне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Ботсвана преди 4 години
Планетата се саморегулира и хората нямат никакво значение, поради мащаба. Все едно мравките да си мислят, че са хванали бика за топките. Просто хората са зомбирани и от там идват проблемите. Като се появи някой/някоя по ТВ и каже некоя дивотия и 99 % му/и верват. Зомбита.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34За алчността затоплистите ли говориш? Не виждаш ли че те не говорят за засаждане на дървета, за чисти технологии при производството на вятърни турбини и батерии от Китай. А само за вдигане на такси.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛЧНОСТА е най големият проблем в най новата история на Човечеството !
31
1
 
0
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Тия пък кой ги брой за нещо :))Не случайно му казват карлуково за петостепени политици
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правилното:"ООН алармира: Промяната в климата е налице, затоплянето се ускорява - давайте пари!"Либерастичните *** направиха трилиони по света от тази климатична измама. Много жалко е че има такива хомо сапиенс които им вярват на повествованието.
29
2
 
4
 
! Отговори
Без име преди 4 години
Когато си дадем сметка за глобалното затопляне,ще е много късно.ТОВА НЕ Е ИЗМИСЛИЦА.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До коментарът с книгата от Крайтън Благодаря за информацията.Страхотна книга за 2 дена я прочетох.Темата СС затоплянето стига до такива висини,фирми влагат милиони за уж по-екологични продукти,правителства плащат милиони за изграждане на уж природосъобразни решения,които не да толкова природосъобразни в крайна сметка.Темата за климата и всяването на страх води до още по-голямо задлъжняване на държавите към световните банки...това е нова схема за точене на пари!
27
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Прочетете книгата "Състояние на страх" от Майкъл Крайтън. Там е показано как и защо се манипулира общественното мнение относно така наречените климатични промени. И колко лесно става това.
26
1
 
0
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Абе важното е на Вуте да му е добре и да псува Грета и ООН за това, че е некадърен, че заплатата и оная му работа са му малки, че жената е к...а и т.н. А тва, че планетата си заминава и с нея, и ние - ич не му, и дреме!
25
6
 
5
 
! Отговори
Зимата преди 4 години
Дарва за да ви е топло и уютно. Зимата идва .... -40c ще стане , не знам какво разбирате ама ще духате че да се згреете.Таз зима ще е за първи път толкова студена от както земята съществува . Ще е глобално замръзване, а следващото лято ще е +45с . Ако не ви е ясно и топло ще го духате на Бате ви Боико
24
4
 
7
 
! Отговори
НОО преди 4 години
ООН спокойно може да се самозатрие. Добре че са те да ни казват какво се случва в света. Поръчковите им "анализи" не стават и за *** пейпър!
23
2
 
13
 
! Отговори
чичоГошо преди 4 години
Тия първо да неутрализират собствените си въглеродни емисии, а след това нашите. Какво имам предвид? Да хванат лопатата и да почват да садят дървета и гори докато не неутрализират въглеродния отпечатък по собственото си събиране в ООН. Няма ние да им ги оправяме тия неща!
22
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
100 учени от 36 държави нищо не значат, но оня от саш е най прав.. Наистина не вярвам да има чак толкоз слепи хора. Но да пишеш помия по цял ден във форумите професия ли е...?
21
6
 
13
 
! Отговори
баш почти преди 4 години
Номера с "глобалното затопляне" е към финала си! В Щатите един професор доказа,че затопляне има,но е незначително,и на всичкото отгоре темпа се забавя!И когато решиха с гръм и трясък да го уволнят,други учени скочиха и го защитиха!В "Нейчър" имаше статия от група физици,с която те съветват политиците да не се бъркат в науката!И да престанат с катастрофичните сценарии!
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земята ще се отърве от *** дето я налазиха 8 милиарда.
19
5
 
6
 
! Отговори
() преди 4 години
80% от планетата е вода,други двайсе процента е суша ,а хората обитават 5% от тази суша.Може да оказваме някакво негативно влияние,ама е малко.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната атака срещу Китай и Индия, но на тях им дреме на патлака.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената актуална информация е тази която ви показва природата, а не в напудрените доклади на тоя или оня. Скоро ще го разберем пт първа ръка на извършотеля. Споку.
16
0
 
6
 
! Отговори
? преди 4 години
кО?О,Не!
15
6
 
5
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Да се затопля.Мразя зимата .Горя гуми.Помагайте.......